رفع خراش های جزئی بر روی بدنه اتومبیل کار چندان سختی نیست به شرط آنکه از رنگ خاص خودرو خود اطلاع داشته باشید. اگر بتوانید کد رنگ اتومبیل خود را با ماژیک های خش گیر و یا اسپری های رنگی مطابقت دهید میتوانید به خوبی این کار را انجام دهید. به همین دلیل، ضروری است که بدانید کد مربوط به رنگ خودرو خود را در کجا پیدا کنید.

کد رنگ یا نام رنگ ؟
کد رنگ اتومبیل با نام رنگ تفاوت دارد. بعضی به اشتباه فکر میکنند کد رنگ همان نام رنگ است اما اینطور نیست. برای مثال فرض کنید رنگ یک تاکسی زرد است. این رنگ زرد میتواند در طیف های گسترده ای باشد. مثلا” تیره تر یا روشن تر . این تفاوت ممکن است حتی با چشم غیر مسلح تشخیص داده نشود.
به همین دلیل اگر رنگ خودرو شما نقره ای خاکستری است نمیتوانید با رفتن به فروشگاه رنگ اتومبیل رنگ نقره ای خاکستری بخرید. چیزی که باید داشته باشید کد رنگ است. تنها با کد رنگ میتوان به ترکیب رنگ مورد نیاز شما دسترسی داشت. مطمئن ترین رنگ برای پوشش خودرو شما رنگ های کد دار است که با رنگ بدنه اتومبیل شما سازگار است.
همین مساله برای شرکت تولیدکننده اتومبیل هم صادق است. شرکت سازنده میتواند از همان نام رنگ در کاتالوگ محصول استفاده کند ولی ممکن است کد رنگ متفاوت باشد. ممکن است کد رنگ یک اتومبیل خاص مدل به مدل تفاوت داشته باشد. اما چیزی که در اسناد ثبتی و کارت ماشین خود مشاهده میکنید ، نام رنگ است و نه کد رنگ. به همین دلیل باید حتما” به جستجوی کد رنگ خودرو خود بپردازید.
همین مساله برای شرکت تولیدکننده اتومبیل هم صادق است. شرکت سازنده میتواند از همان نام رنگ در کاتالوگ محصول استفاده کند ولی ممکن است کد رنگ متفاوت باشد. ممکن است کد رنگ یک اتومبیل خاص مدل به مدل تفاوت داشته باشد. اما چیزی که در اسناد ثبتی و کارت ماشین خود مشاهده میکنید ، نام رنگ است و نه کد رنگ. به همین دلیل باید حتما” به جستجوی کد رنگ خودرو خود بپردازید.
اما کد رنگ چیست ؟
تمامی کارخانجات سازنده اتومبیل، پس از کارشناسیهای مختلف و در نظر گرفتن نکات فنی، پس از انتخاب رنگ مناسب یک اتومبیل، با کارخانجات سازنده رنگ خودرو قراردادی منعقد نموده و رنگ انتخابی خود را با هماهنگی شرکت سازنده رنگ، پس از آزمایشهای مختلف بر روی بدنه اتومبیل در مقادیر بالا تهیه و بر روی محصول خود اعمال میکنند.
پس از مشخص شدن کد رنگ توسط سازنده اتومبیل اطلاعات بر روی پلاک مشخصات خودرو با زبانی استاندارد درج میگردد. سپس تولید کنندگان رنگهای تعمیراتی خودرو بر اساس همین کد رنگ اعلام شده توسط سازنده خودرو، رنگ را آنالیز کرده و ترکیبات آن را بصورت فرمول در میآورند. آنها بر اساس مادر رنگهای تولیدی خودشان فرمول ساخت این کد رنگ را به بازار ارایه میکنند. همچنین معمولا فرمول ساخت رنگ هر کارخانه با کارخانه دیگر متفاوت، اما نتیجه نهایی تقریبا یکی است.
کجا میتوانید کد رنگ را بیابید ؟
حداقل به دو روش میتوان به کد رنگ دسترسی پیدا کرد.
- برچسب اطلاعات خودرو
- شماره شناسایی خودرو ( VIN )
برچسب اطلاعات خودرو
به برچسب اطلاعات خودرو، SPID ، VCL و یا CIS هم میگویند. این برچسب حاوی اطلاعاتی در خصوص رنگ خودرو و اطلاعاتی درباره مدل و سال ساخت خودرو است. آن را با برچسب بازدهی مصرف انرژی اشتباه نگیرید. برچسب انرژی خودرو فقط اطلاعاتی در مورد بازدهی مصرف انرژی ارائه میدهد. خودرو های ساخت ایران معمولا” برچسب اطلاعات خودرو ندارند.
این برچسب را میتوانید در این قسمت ها بیابید:
- درب سمت راننده
- سایبان آفتاب سمت مسافر جلو
- در زیر صندلی راننده
- داخل فضای کاپوت جلو روی عایق گرمای موتور
- محفظه چرخ زاپاس
اگر هم نمیتوانید آن را بیابید از روی کاتالوگ همراه اتومبیل میتوانید موقعیت آن را پیدا کنید.
وقتی آن را یافتید ، به دنبال کدی بگردید که نام آن با کلمه ای مانند PNT یا paint و یا C/TR مشخص شده. این کد رنگ اتومبیل شماست.

شماره شناسایی خودرو
اگر برچسب اطلاعات خودرو شما حاوی کد رنگ نیست، نگران نباشید. میتوانید کد رنگ را از روی VIN یا شماره شناسه خودرو بیابید. کد VIN در واقع یک کد استاندارد ۱۷ رقمی شامل اعداد و حروف لاتین است. هر خودرو یک شناسه منحصر به فرد دارد.

کد VIN شناسه یکتای خودرو
به خاطر داشته باشید که کد VIN اتومبیل شما کد رنگ نیست . بلکه کد رنگ را میتوان از آن استخراج کرد.
برای مثال وب سایت decodethis میتواند اطلاعات فنی خودرو و کد رنگ را از روی کد VIN استخراج کند.
معمولا” در اکثر خودرو های داخلی کد VIN به همراه کد رنگ اتومبیل و شماره مدل و اطلاعات دیگر روی پلاک فلزی داخل کابین موتور حک شده است. همچنین این کد بر روی کارت ماشین شما نیز ثبت شده است.

کد رنگ بر روی پلاک فلزی