پولیش‌ کاری اتومبیل و واکس بدنه

اگر نمی‌دانید هدف از پولیش‌ کاری اتومبیل چیست این مقاله را حتما” مطالعه کنید. ایران الوان در این مطلب قصد دارد با شرح و توضیح روش استفاده از پولیش و نحوه صحیح پولیش‌ کاری اتومبیل، اطلاعات قابل توجهی را در اختیار شما عزیزان قرار دهد. همچنین با معرفی اقلام متنوع همراه با شرح و روش کاربرد آنها در سایت ایران الوان قصد داریم که شما را با این کالای پرکاربرد هر چه بیشتر آشنا نماییم.

امروزه با توجه به شرایط جدید زندگی شهرنشینی و مدرن، اتومبیل یکی از مهمترین ملزومات زندگی محسوب می‌شود. با توجه به اهمیتی که این وسیله نقلیه در زندگی اکثر افراد دارد، زیبایی آن به شدت مورد توجه همه است. در نتیجه مراقبت و نگهداری از آن به یک روند دایمی بدل شده است.

یکی از مهمترین مراقبتهایی که باید در مورد اتومبیل مان انجام دهیم، مراقبت از رنگ آن است. از آنجا که شرایط محیطی از قبیل گرما و سرما و گردو غبار موجود در هوا و از همه مهمتر اشعه UV خورشید می‌تواند به رنگ اتومبیل ما آسیب برساند. اما جای نگرانی نیست. چراکه با استفاده از یک سری مواد، می‌توان تا حد قابل توجهی از بروز صدمات به رنگ خودرو جلوگیری کرد. ماده ای که می‌تواند ما را در این راه یاری رساند پولیش است. از پولیش می‌توان به خوبی جهت مراقبت از رنگ اتومبیل استفاده نمود.

نحوه صحیح پولیش‌ کاری اتومبیل چگونه است ؟

اگر از خودرو خود به طور معمول استفاده می‌کنید بهتر است به پولیش‌کاری آن توجه ویژه ای داشته باشید. زمان مناسب جهت پولیش‌کاری اتومبیل حدود دو بار در سال است. زیرا هم بعنوان لایه ای محافظ بر روی رنگ قرار می‌گیرد و هم باعث تمیزی و براقی رنگ اتومبیل می‌شود.


نحوه صحیح اجرای پولیش یا واکس بدون ابزار

پولیش‌ کاری رنگ اتومبیل عوارض ایجاد شده بر روی رنگ خودرو را را تا حدودی بر طرف می‌کند اما پولیش نمی‌تواند رنگ خودرو شما را کاملا ترمیم نماید.
در واقع نتیجه دلخواه زمانی بدست می آید که رنگ اصلی دچار آفتاب سوختگی شدید و یا خط و خش های عمیق نشده باشد. لازم به ذکر است خراشهای عمیقی که در هنگام کشیدن ناخن بر روی آنها، ناخن به آن گیر کند
و یا خراشیدگی به حدی باشد که آهن بدنه خودرو با چشم دیده شود، هیچ پولیشی قادر به رفع چنین خراشهایی نخواهد بود. بلکه باید این گونه خراشها را با لیسه و قلم گیری ترمیم و سپس با پولیش پرداخت نمود.

بهترین کاربرد پولیش و واکس اتومبیل چیست ؟

یکی از عمده‌ترین کاربردهای پولیش بر طرف کردن جا ماندگی و یا چسبیدن رنگ خودروها و اجسام دیگر بر روی رنگ اتومبیل است. در بسیاری مواقع در هنگام رانندگی و تردد دو خودرو از کنار هم برخوردهای کوچکی پیش می‌آید. در اثر این برخورد رنگ یک خودرو بر روی رنگ خودرو دیگر باقی می‌ماند. در این مواقع بهترین راه برای پاک کردن رنگ به جا مانده بر روی خودرو، پرداخت قسمت آسیب دیده با پولیش نرم است. بدین ترتیب اثر رنگ جامانده به راحتی از بین می‌رود.

مات شدن رنگ نیز یکی دیگر از مواردی است که با پولیش قابل ترمیم و بر طرف کردن است. گاهی بعلت تردد در جاده‌ها و مسیرهای بیابانی بعلت وزیدن باد و به راه افتادن طوفان شن و برخورد ذرات بسیار ریز شن و ماسه رنگ اتومبیل مات شده و جلای خود را از دست می‌دهد. در طول سال مراجعان بسیاری داریم که بعلت تردد در جاده‌های کویری دچار این عارضه شده و از ما درباره رفع این مشکل می‌پرسند. در چنین مواقعی پیشنهاد ما برای رفع این ضایعه پرداخت سطح رنگ با پولیش است. با پرداخت رنگ توسط پولیش نرم و سپس زدن واکس بر روی بدنه مشکل بر طرف شده و رنگ بدنه به حالت اولیه باز می‌گردد.

انواع مختلف پولیش در بازار

در اینجا لازم است که اشاره‌ای به انواع پولیش‌ها داشته باشیم و در این مورد توضیحاتی داده شود. پولیش ها عمدتا” بر سه نوع هستند؛

  • پولیش های زبر
  • پولیش های متوسط
  • پولیش های نرم

نحوه اجرای پولیش بر روی بدنه اتومبیل با پولیشر

همچنین این سه نوع پولیش به دو صورت مایع و خمیری در ظروف و بسته بندی‌های مختلف با وزنهای مختلف به بازار عرضه می‌شوند.

در صورتی که شما می‌خواهید رنگ خودرو را خودتان با دست پولیش نمایید پیشنهاد ما به شما پولیش خمیری است، همانطورکه گفته شد پولیشهای خمیری به صورت زبر و متوسط و نرم در بازار موجود است. کاربرد پولیش نرم برای سایش و چرک زدایی بوده و از پولیش زبر با توجه به قابلیتی که در پرداخت بیشتری دارند جهت پولیشکاری خودروهای رنگ شده که در رنگ پاشیده شده زبری مشاهده می‌شود استفاده می‌گردد.
پولیشهای مایع نیز به صورت زبر و متوسط و نرم هستند. پولیشهای مایع را می‌توان هم با دست و هم با دستگاه پولیشر استفاده نمود. پولیش‌ کاری اتومبیل با دستگاه‌های پولیشر نیازمند به آموزش است که در بخش‌های بعدی به آن خواهیم پرداخت و برایتان مطالبی خواهیم گذاشت.

نکته ای که باید به خاطر داشته باشید این است که موارد عنوان شده در رابطه با واکسها نیز صادق است . لازم به توجه است که واکسها تنها جهت براق کردن و جلا دادن سطح رنگ و ایجاد فیلم محافظ بر روی رنگ اثر گذار می‌باشند. برای درک بهتر تفاوت های واکس و پولیش در مقاله ای به طور مفصل این دو را بررسی خواهیم کرد.

نکاتی که باید در مورد واکس و پولیش بدنه اتومبیل بخاطر داشته باشید.

  • انتخاب صحیح نوع پولیش (زبر، متوسط، نرم) مهمترین کاری است که باید به درستی انجام شود.
  • استفاده از پولیش و انجام پولیش‌کاری علاوه بر تمیز و براق کردن سطح رنگ در مواردی که سطح قطعه رنگ‌آمیزی شده زبر و نا صاف باشد با برداشتن لایه‌ای نازک و میکرونی سطح رنگ را صاف و صیقلی می‌نماید.
  • سایش بیش از حد و عدم رعایت اصول پولیش‌ کاری اتومبیل و برداشت بیش از حد لایه های رنگ می‌تواند به رنگ خودرو آسیب برساند.
  • رنگهای سالید (غیر متالیک) راحت تر و سریعتر پولیش می‌شوند ولی احتمال آسیب دیدن آنها در با پولیش‌کاری غیر اصولی بیشتر است.
  • رنگهای متالیک به دلیل داشتن لایه کلیر بعنوان آخرین لایه پس از رنگ نهایی دارای ضخامت بیشتری بوده و در هنگام پولیش‌کاری مقاومتر هستند.
  • مات شدن رنگ خودرو به دلیل سایش و یا بر خورد ذرات ریز شن و ماسه به هنگام وزش باد و طوفان با پولیش قابل ترمیم بوده و به حالت اولیه باز می‌گردد.
  • خراشهای عمیق در صورت ناخن‌گیر بودن با پولیش بر طرف نمی‌شوند و راه ترمیم آنها تنها قلم‌گیری و یا لیسه‌ کاری می‌باشد.
  • هیچ پولیشی رنگهای سوخته و از بین رفته را باز نمی‌گرداند.
  • واکسها باعث افزایش براقی و محافظت رنگ شده و با ایجاد لایه‌ای محافظ، از رنگ خودرو در مقابل عوامل جوی محافظت می‌نماید.
  • در بیشتر موارد اجرای واکس راحت‌تر از پولیش‌کاری بوده و به اندازه پولیش نیاز به پرداخت و سایش ندارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.